Blog - Tudásbázis, hogy minél jobban ki tudd használni az E-lapozódat!

Interaktív katalógus bármilyen célra

A statikus PDF formátum számos olyan korláttal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően több kényelmi funkciót is hanyagolnia kell egy ilyen formában készült kiadványnak, például katalógusnak, amit ezeknek a megléte lényegesebben kényelmesebbé tud varázsolni. A digitális katalógus főbb előnyeiről korábban már beszéltünk, most pedig az interaktív elemek lehetőségeit és előnyeit mutatjuk be bővebben.

Interaktív katalógus bármilyen célra


Sokak számára ismerős érzés lehet, mikor egy terjedelmesebb PDF bizonyos részeire próbálunk hivatkozni, megosztani, vagy idézni, ám erre nem éppen ez a legalkalmasabb formátum. Legtöbbször megnézzük a tartalomjegyzékben a keresett oldal számát, majd a PDF olvasóba begépelve ugrunk át a tartalomra. Virtuális katalógus esetén lehetőség van interaktív tartalomjegyzék beszúrására, aminek használata jóval kényelmesebb és gyorsabb - csupán egy kattintással már el is navigál minket a link az adott oldalra. Ez sokkal könnyebb hivatkozást lesz tehetővé, és a kiadvány is áttekinthetőbbé válik. Ha egy oldalt kimondottan kedvelünk, elkönyvjelzőzhetjük, vagy ha kinéztünk egy Kedvezményes termékek, később sokkal könnyebben visszakereshető.

 

Mivel a digitális katalógus gyakorlatilag úgy van lekódolva, mint egy honlap, lehetőség van belső linkek elhelyezésére - ezek a hivatkozások kibővítik a katalógus tartalmát, és könnyedén hivatkozhatunk bármilyen más tartalomra.  A szöveges tartalom másolása és kijelölése is egyszerűbb, igény szerint lehetőség van jelszavas védelemmel való ellátása is.

 

A tartalomjegyzék képekkel is ellátható, ami egyrészt sokkal szebb megjelenést eredményez, másrészt az illusztrációk az oldalon található tartalomra is vonatkoznak. A képek ráadásul lehetnek egészen látványosak és részletes, mert a nagyítási opciónak köszönhetően könnyen lapozhatók. A videó szintén kezd egyre fontosabb eszköz lenni a figyelemfelkeltésben és értékesítésben, a magyar piac is egyre inkább kezdi felfedezni ebben a formában rejlő lehetőségeket. A digitális katalógus lapjaira lehetséges videót is beszúrni, ami lehet akár egy ötletes, humoros reklámfilm, vagy egy előadásrészlet, a lehetőségek határtalanok.

 

Látszik hát, hogy egy kiadványba szinte minden belepakolható, ami egy honlap lapjaira is, a katalógus mégis megőrzi a könnyű lapozhatóságot, és a vizualitásra erőteljesen támaszkodva mutatósan tálalja a közvetíteni kívánt üzenetet.


« vissza

Hadd lapozgassák ügyfeleid a katalógusaidat! Rendeld meg most!


Beállítások és rendelés