Blog - Tudásbázis, hogy minél jobban ki tudd használni az E-lapozódat!

Miért ne PDF-ben készítsd el katalógusod?

A PDF formátum bár számos olyan előnnyel rendelkezik, mint az egyszerűség, a meta adatok, linkek beszúrása, illetve a keresőben megjeleníthető tartalom, mégsem ez a legcélszerűbb forma, ha maximálisan szeretnéd kihasználni a katalógusod keresőoptimalizálási lehetőségeit. Ugyan a keresők fejlődésével már a PDF formátumú fájlokat is tudják már olvasni, értelmezni és indexelni a robotok, ezért azok megjelennek a Google találati listáin – a virtuális katalógus sokkal fejlettebb funkciókat kínál számodra. Miért is nem ajánljuk a PDF-et?



Körülményes olvasás

 

A PDF hátrányai leginkább abból származnak, hogy túl hosszú tartalmak jelennek meg benne összezsúfolva, és oldalrendezési, irányítási nehézségek is felmerülnek kezelésekor. Tartalmát nem tudod könyvjelzőzni, nem szúrhatsz be interaktív tartalomjegyzéket, se videókat. A PDF nem képes arra, amire egy HTML oldal – a HTML segítségével a képek is optimalizálhatók címkékkel. Egy másik nagy hátrány a méretük: a látogatók számára fontos, hogy ezek a dokumentumok ne legyenek túl nagyok, de legyenek gyorsan letölthetők és megjeleníthetők, ha túl sokat kell várakozni, nagy rá az esély, hogy odébb állnak. A keresők számára azért fontos a méret, hogy sikerüljön hatékonyan leindexelni az adott fájlt, nem ajánlott 1-2 Mbyte-nál nagyobb PDF-ek feltöltése.

 

Nem tudod mérni eredményeidet

 

A legalapvetőbb dolog azonban, amiért nem ajánljuk keresőoptimalizálási célra a PDF-et, az analitika lehetőségének hiánya. Virtuális katalógusba, kiadványba könnyedén fűzhető be a Google Analytics elemző eszköz kódja, amellyel a legrészletesebb riportokat, kimutatásokat készíthetjük el az oldalunk látogatóiról. Mivel a katalógust nem Flashben, hanem webes leíró nyelvek rolex replica segítségével kódoljuk le, ezek az előnyök a digitális kiadványra is érvényesek. A Google Analytics előnyeiről már olvashattál egy korábbi bejegyzésünkben – ez a piac legfejlettebb analitikai eszköze, amelynek használata egyszerű, és ráadásul teljesen ingyenes.

Olvasd el Google Analyticsről szóló bejegyzésünket itt! 


« vissza

Hadd lapozgassák ügyfeleid a katalógusaidat! Rendeld meg most!


Beállítások és rendelés